Polévka s treskou
Ingredience
Brambory |
120 g |
Celer řapíkatý |
60 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
30 g |
Hrách loupaný |
200 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
300 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse se studenou vodou necháme bobtnat hrách nejméně 24 hodin. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a nasekáme je. Omyjeme snítku tymiánu a brambory. Brambory oloupeme, pokrájíme na kusy a zabalíme do vlhké utěrky.
- V patřičném množství vody vaříme se lžící oleje, celerem, česnekem, cibulí a tymiánem hrách, dokud nebude měkký, což potrvá asi 2 hodiny. Pak přidáme brambory, rajčata a 2 lžíce oleje a vaříme vše ještě další půl hodiny.
- Po této době přidáme na kusy pokrájenou tresku, polévku osolíme a ještě 30 minut povaříme. Před podáváním vyhodíme snítku tymiánu, zalijeme zbývajícím olejem a je-li třeba, přidáme ještě sůl a pepř.