Polévka s treskou

Ingredience


Brambory 120 g
Celer řapíkatý 60 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 30 g
Hrách loupaný 200 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Treska aljašská 300 g
Tymián čerstvý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse se studenou vodou necháme bobtnat hrách nejméně 24 hodin. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a nasekáme je. Omyjeme snítku tymiánu a brambory. Brambory oloupeme, pokrájíme na kusy a zabalíme do vlhké utěrky.
  2. V patřičném množství vody vaříme se lžící oleje, celerem, česnekem, cibulí a tymiánem hrách, dokud nebude měkký, což potrvá asi 2 hodiny. Pak přidáme brambory, rajčata a 2 lžíce oleje a vaříme vše ještě další půl hodiny.
  3. Po této době přidáme na kusy pokrájenou tresku, polévku osolíme a ještě 30 minut povaříme. Před podáváním vyhodíme snítku tymiánu, zalijeme zbývajícím olejem a je-li třeba, přidáme ještě sůl a pepř.