Pomerančovo-skořicové vafle
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
200 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Pomeranče |
1 ks |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Pomeranč důkladně omyjeme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem dohladka. Poté přidáme pomerančovou kůru a šťávu, přisypeme mouku se špetkou soli a tenkým pramínkem přilijeme mléko. Z bílků se špetku soli vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do těsta a přidáme rozpuštěné máslo.
- Do rozpáleného vaflovače vlejeme vždy jednu lžíci těsta a každou vafli pečeme cca 3minuty. Vždy jednou obrátíme.
- Hotové vafle posypeme směsí moučkového cukru a skořice a podáváme teplé.