Pomerančovo-skořicové vafle

Pomerančovo-skořicové vafle - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 200 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Pomeranče 1 ks
Skořice mletá 2 kávová lžička
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranč důkladně omyjeme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem dohladka. Poté přidáme pomerančovou kůru a šťávu, přisypeme mouku se špetkou soli a tenkým pramínkem přilijeme mléko. Z bílků se špetku soli vyšleháme tuhý sníh, vmícháme do těsta a přidáme rozpuštěné máslo.
  2. Do rozpáleného vaflovače vlejeme vždy jednu lžíci těsta a každou vafli pečeme cca 3minuty. Vždy jednou obrátíme.
  3. Hotové vafle posypeme směsí moučkového cukru a skořice a podáváme teplé.