Pikantní rajčatová salsa
Ingredience
Chilli paprička |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
6 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata nakrájíme na drobné kostky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno a přidáme k rajčatům.
- Čerstvé chilli papričky zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Z omytých a okapaných stonků koriandru otrháme lístky a najemno nasekáme. Chilli papričky i koriandr přidáme k rajčatům, dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
- Do mísy s rajčaty přilijeme asi 50 ml chladné vody a opět promícháme.
- Salsu můžeme podávat ihned, nebo ji můžeme nechat uležet v chladničce. Nejčastěji se podává s grilovaným masem.