Pikantní rajčatová salsa

Pikantní rajčatová salsa - obrázek

Ingredience


Chilli paprička 4 ks
Cibule 1 ks
Koriandr čerstvý 6 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata nakrájíme na drobné kostky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno a přidáme k rajčatům.
  2. Čerstvé chilli papričky zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Z omytých a okapaných stonků koriandru otrháme lístky a najemno nasekáme. Chilli papričky i koriandr přidáme k rajčatům, dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
  3. Do mísy s rajčaty přilijeme asi 50 ml chladné vody a opět promícháme.
  4. Salsu můžeme podávat ihned, nebo ji můžeme nechat uležet v chladničce. Nejčastěji se podává s grilovaným masem.