Rybí polévka po sardinsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Chléb toastový |
8 krajíc |
Cibule |
60 g |
Mořský ďas |
300 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rajčata |
600 g |
Ropušnice - filety |
300 g |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykucháme všechny ryby, odřízneme jim hlavu, vykrájíme z nich plátky a pokrájíme na kusy. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.
- Do pánve nalijeme olej, přidáme papričku, nasekaný česnek, cibuli a osmažíme je, aniž bychom je nechali zbarvit. Přidáme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přilijeme naběračku vařící vody a dusíme ještě 2-3 minuty.
- Přidáme do pánve ryby. Začneme s ďasem mořským, pak přidáme tresku a po ní ropušnici. Na mírném plameni je dusíme 8-10 minut a v polovině vaření přidáme ocásky garnátů. Posypeme polévku nasekanou petrželkou. Podáváme ji horkou s opečenými krajíčky chleba.