Rybí polévka po sardinsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Chléb toastový 8 krajíc
Cibule 60 g
Mořský ďas 300 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Rajčata 600 g
Ropušnice - filety 300 g
Sůl 5 g
Treska aljašská 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykucháme všechny ryby, odřízneme jim hlavu, vykrájíme z nich plátky a pokrájíme na kusy. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.
  2. Do pánve nalijeme olej, přidáme papričku, nasekaný česnek, cibuli a osmažíme je, aniž bychom je nechali zbarvit. Přidáme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přilijeme naběračku vařící vody a dusíme ještě 2-3 minuty.
  3. Přidáme do pánve ryby. Začneme s ďasem mořským, pak přidáme tresku a po ní ropušnici. Na mírném plameni je dusíme 8-10 minut a v polovině vaření přidáme ocásky garnátů. Posypeme polévku nasekanou petrželkou. Podáváme ji horkou s opečenými krajíčky chleba.