Marocké hovězí s kořením

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Hřebíček mletý 1 špetka
Jogurt nízkotučný 30 g
Kardamom 1 špetka
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej olivový 30 ml
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 30 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Hovězí kýta 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nastrouháme nebo nasekáme na jemno cibuli. Společně s nasekanou petrželí, česnekem, mletým kmínem, cayenským pepřem, kardamomem, mletou skořicí, drceným hřebíčkem, BBB jogurtem a olivovým olejem smícháme v misce. Dochutíme solí a pepřem. Ze steaků odkrojíme přebytečný tuk a každou stranu potřeme rovnoměrně marinádou. Přikryjeme a necháme v lednici 3 hodiny, nejlépe přes noc. Naložené steaky pečeme na grilu, dokud nebudou hotové dle přání, 20-30minut.