Marocké hovězí s kořením
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Jogurt nízkotučný |
30 g |
Kardamom |
1 špetka |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
30 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Hovězí kýta |
350 g |
-
Doba přípravy: 190 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Nastrouháme nebo nasekáme na jemno cibuli. Společně s nasekanou petrželí, česnekem, mletým kmínem, cayenským pepřem, kardamomem, mletou skořicí, drceným hřebíčkem, BBB jogurtem a olivovým olejem smícháme v misce. Dochutíme solí a pepřem. Ze steaků odkrojíme přebytečný tuk a každou stranu potřeme rovnoměrně marinádou. Přikryjeme a necháme v lednici 3 hodiny, nejlépe přes noc. Naložené steaky pečeme na grilu, dokud nebudou hotové dle přání, 20-30minut.