Polévka z tresky s fazolemi

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole Borlotti 150 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 120 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Treska aljašská 300 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme fazole a necháme ve větším množství vody bobtnat 12 hodin. Oloupeme cibuli, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme a omyjeme, očistíme celer a omyjeme. Mrkev a celer pokrájíme na kousky.
  2. Zeleninu vhodíme do hrnce, přidáme oloupaný stroužek česneku, bobkový list a scezené fazole, vše zalijeme větším množstvím vody a uvedeme do varu. Fazole uvaříme a ke konci vaření osolíme.
  3. Tresky stáhneme, vykostíme a pokrájíme na kusy. Osmažíme na oleji v pánvi do zlatova a udržujeme teplé.
  4. Scedíme třetinu fazolí, propasírujeme sítem a propasírované fazole vratíme do hrnce s celými fazolemi. Patnáct minut před koncem vaření přidáme osmažené kusy tresky, vše promícháme. Hotovou polévku zalijeme zbývajícím olejem, opepříme čerstvě mletým pepřem a horkou podáváme.