Polévka z tresky s fazolemi
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole Borlotti |
150 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
120 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
300 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme fazole a necháme ve větším množství vody bobtnat 12 hodin. Oloupeme cibuli, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme a omyjeme, očistíme celer a omyjeme. Mrkev a celer pokrájíme na kousky.
- Zeleninu vhodíme do hrnce, přidáme oloupaný stroužek česneku, bobkový list a scezené fazole, vše zalijeme větším množstvím vody a uvedeme do varu. Fazole uvaříme a ke konci vaření osolíme.
- Tresky stáhneme, vykostíme a pokrájíme na kusy. Osmažíme na oleji v pánvi do zlatova a udržujeme teplé.
- Scedíme třetinu fazolí, propasírujeme sítem a propasírované fazole vratíme do hrnce s celými fazolemi. Patnáct minut před koncem vaření přidáme osmažené kusy tresky, vše promícháme. Hotovou polévku zalijeme zbývajícím olejem, opepříme čerstvě mletým pepřem a horkou podáváme.