Rajčatovo-vinná salsa s mandlemi

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička sušená 1 ks
Chléb toastový 2 plátek
Mandle 36 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 160 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky toastového chleba opečeme na pánvi na dvou lžících rozehřátého oleje dozlatova z obou stran. Čerstvou bazalku najemno nasekáme a rozmixujeme s opečeným chlebem a zbylým olivovým olejem.
  2. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, chilli papričku nakrájíme na kostičky. Obojí přimícháme do konzervovaných rajčat a takto ochucená rajčata přidáme do mixéru. Zatím znovu nemixujeme.
  3. Mandle krátce nasucho opražíme na pánvi. V misce dobře promícháme červené víno a vinný ocet. Přisypeme mandle, nalijeme do mixéru a jeho obsah rozmixujeme na hmotu jemné konzistence. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.