Polévka z delty Pádu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
4 krajíc |
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Mušle slávky |
400 g |
Mušle srdcovky |
400 g |
Mušle svatojakubské |
400 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme důkladně všechny plody moře pod tekoucí vodou a scedíme je. Oloupeme cibuli, omyjeme ji, osušíme a jemně pokrájíme. Oloupeme a podrtíme česnek, pak cibuli a česnek osmažíme v pánvi na oleji do zlatova a přidáváme postupně mušle a škeble, nejprve velké, nakonec je zalijeme bílým vínem, zastříkneme citronovou šťávou a povaříme, dokud se neotevřou.
- Stáhneme pánev z ohně a dáme měkkýše ve skořápkách do pekáče na krajíce opečeného chleba, posypeme čerstvě mletým pepřem a nastrouhaným parmezánem. přelijeme vše v misce rozšlehanými vejci a osolíme. Dáme pekáč do trouby předehřáté na 220 °C a necháme ho tam, dokud se vajíčka nesrazí. Hotový pokrm vytáhneme z trouby a v pekáči podáváme na stůl.