Španělská tapenada se sýrem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
130 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
0.5 hrnek |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr smetanový 65% |
130 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno, sušená rajčata nakrájíme na větší kostky a vše přidáme do mixéru k olivám. Obsah mixéru zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme.
- Do olivové pasty přidáme smetanový sýr, sůl a pepř a znovu mixujeme tak, aby pasta byla co nejjemnější.
- Hotovou pomazánku v misce posypeme sekanou petrželkou a podáváme s chlebem.