Španělská tapenada se sýrem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 130 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 0.5 hrnek
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr smetanový 65% 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno, sušená rajčata nakrájíme na větší kostky a vše přidáme do mixéru k olivám. Obsah mixéru zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme.
  2. Do olivové pasty přidáme smetanový sýr, sůl a pepř a znovu mixujeme tak, aby pasta byla co nejjemnější.
  3. Hotovou pomazánku v misce posypeme sekanou petrželkou a podáváme s chlebem.