Kotlík z řezů mořského jazyka
Ingredience
Brambory |
150 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
500 g |
Cibule |
50 g |
Jíška instantní |
5 g |
Mořský jazyk |
300 g |
Olej olivový |
40 ml |
Paprika červená |
60 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Salát hlávkový |
10 g |
Sůl |
10 g |
Vývar rybí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kulatý chléb rozřízneme napůl, těsto vydlabeme, aby vznikla větší kapsa.
- Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přídáme rybí filety, které jsme pokrájeli na kostičky. Zasypeme solí, pepřem a mletou paprikou. Krátce orestujeme a jakmile maso pustí šťávu, podlijeme vývarem. Přidáme prolisovaný česnek, očištěné a na kostičky nakrájené brambory, červenou papriku pokrájenou na slabé nudličky. Vaříme asi 12 minut a zahustíme jíškou. Do chlebové kapsy vložíme list salátu, vlijeme porci rybího pokrmu, posypeme posekanou petrželkou a ihned podáváme.