Kotlík z řezů mořského jazyka

Ingredience


Brambory 150 g
Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 500 g
Cibule 50 g
Jíška instantní 5 g
Mořský jazyk 300 g
Olej olivový 40 ml
Paprika červená 60 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kudrnka 10 g
Salát hlávkový 10 g
Sůl 10 g
Vývar rybí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kulatý chléb rozřízneme napůl, těsto vydlabeme, aby vznikla větší kapsa.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přídáme rybí filety, které jsme pokrájeli na kostičky. Zasypeme solí, pepřem a mletou paprikou. Krátce orestujeme a jakmile maso pustí šťávu, podlijeme vývarem. Přidáme prolisovaný česnek, očištěné a na kostičky nakrájené brambory, červenou papriku pokrájenou na slabé nudličky. Vaříme asi 12 minut a zahustíme jíškou. Do chlebové kapsy vložíme list salátu, vlijeme porci rybího pokrmu, posypeme posekanou petrželkou a ihned podáváme.