Kuřecí kebab s jogurtovo-citronovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 60 ml
Jogurt bílý 300 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kuřecí stehna 600 g
Oregano čerstvé 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce promícháme jogurt s prolisovaným česnekem, mletou paprikou, kmínem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou, oreganem a pepřem.
  2. Špejle namočíme na chvíli do studené vody. Kuřecí stehýnka omyjeme a nakrájíme na kousky. Na špejle napícháme kousky masa, potřeme polovinou připravené směsi a vložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
  3. Na grilovacím plátu rozehřejeme olej, položíme na něj kebaby,opékáme je z každé strany 4-5 minut.
  4. Podáváme se zbylou omáčkou.