Kuřecí kebab s jogurtovo-citronovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
60 ml |
Jogurt bílý |
300 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kuřecí stehna |
600 g |
Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce promícháme jogurt s prolisovaným česnekem, mletou paprikou, kmínem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou, oreganem a pepřem.
- Špejle namočíme na chvíli do studené vody. Kuřecí stehýnka omyjeme a nakrájíme na kousky. Na špejle napícháme kousky masa, potřeme polovinou připravené směsi a vložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
- Na grilovacím plátu rozehřejeme olej, položíme na něj kebaby,opékáme je z každé strany 4-5 minut.
- Podáváme se zbylou omáčkou.