Labužnická terina

Ingredience


Česnek 1 ks
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 250 g
Houby čerstvé 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Paprika červená 0.5 ks
Paprika žlutá 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Houby nakládané 200 g
Hovězí svíčková 400 g
Šunka parmská 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté telecí maso pokrájíme na kusy a jemně pomeleme. Mleté maso dáme do mísy, ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme drobně pokrájený česnek, směs promícháme. Čerstvé houby (hřiby, lišky aj.) nakrájíme, osolíme, opepříme, na rozpuštěném másle krátce podusíme, přidáme k mletému masu. Zelenou a červenou papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a z každé 1/2 nakrájíme na kostičky, které přidáme s kuličkami zeleného pepře k mletému masu, znovu vše promícháme.
  2. Chlebíčkovou formu vyložíme alobalem (2x větší, než je forma) a následně uzenou šunkou tak, aby konce šunky visely přes okraj minimálně 4 cm.
  3. Formu naplníme polovinou mletého masa, na něj položíme hovězí svíčkovou vcelku a zakryjeme ji druhou polovinou mletého masa. Plátky šunky, které přečnívají přes okraj, přeložíme na povrch náplně, pak dobře uzavřeme alobalem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 1 hodinu.
  4. Upečenou terinu servírujeme teplou i studenou a podáváme ji s nakládanými houbami.