Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Brambory 250 g
Květák 230 g
Olej olivový 100 ml
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 10 g
Sůl 10 g
Sýr Parmezán 40 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme na kaši.
  2. Květák vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. Scedíme a vmícháme rozmačkané brambory. Přidáme parmezán, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme.
  3. Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme do bramborové směsi. Z bílků vyšleháme měkký sníh a opatrně vmícháme do bramborové hmoty.
  4. Bramborovou směs rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a tvoříme karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky opékáme 3-5 minut dozlatova z každé strany.
  5. Hotové karbanátky posypeme opečenou slaninou, poprášíme paprikou a podáváme.