Karbanátky z brambor, květáku a parmezánu
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Brambory |
250 g |
Květák |
230 g |
Olej olivový |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
10 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme na kaši.
- Květák vložíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. Scedíme a vmícháme rozmačkané brambory. Přidáme parmezán, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme.
- Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme do bramborové směsi. Z bílků vyšleháme měkký sníh a opatrně vmícháme do bramborové hmoty.
- Bramborovou směs rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a tvoříme karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky opékáme 3-5 minut dozlatova z každé strany.
- Hotové karbanátky posypeme opečenou slaninou, poprášíme paprikou a podáváme.