Kambala Richelieu

Ingredience


Brambory 500 g
Citronová šťáva 15 ml
Humr 3 kg
Kambala 3 kg
Lanýž 250 g
Máslo čerstvé 120 g
Petržel kudrnka 30 g
Víno bílé 300 ml
Vývar rybí 3 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kambalu vykucháme, očistíme a celou vaříme v rybím vývaru s kouskem másla a troškou vína 35 až 40 minut.
  2. Humra také vaříme ve stejném vývaru 35 minut.
  3. Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla, přisypeme malé hlavičky žampionů, plátky lanýže, malé kostičky brambor. Smažíme 7 až 8 minut.
  4. Na velký tác upravíme celou rybu a celého humra, kolem dokola obložíme hlavičkami žampionů, kostičkami brambor a plátky lanýžů. Ozdobíme snítkami petrželky. Pokapeme máslem z pánve a troškou citronové šťávy.
  5. Takto upravený pokrm vypadá velmi slavnostně.