Kambala Richelieu
Ingredience
Brambory |
500 g |
Citronová šťáva |
15 ml |
Humr |
3 kg |
Kambala |
3 kg |
Lanýž |
250 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Petržel kudrnka |
30 g |
Víno bílé |
300 ml |
Vývar rybí |
3 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kambalu vykucháme, očistíme a celou vaříme v rybím vývaru s kouskem másla a troškou vína 35 až 40 minut.
- Humra také vaříme ve stejném vývaru 35 minut.
- Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla, přisypeme malé hlavičky žampionů, plátky lanýže, malé kostičky brambor. Smažíme 7 až 8 minut.
- Na velký tác upravíme celou rybu a celého humra, kolem dokola obložíme hlavičkami žampionů, kostičkami brambor a plátky lanýžů. Ozdobíme snítkami petrželky. Pokapeme máslem z pánve a troškou citronové šťávy.
- Takto upravený pokrm vypadá velmi slavnostně.