Čokoládový dort s pomerančem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 300 g
Cukr třtinový 400 g
Máslo čerstvé 250 g
Mléko - podmáslí 125 ml
Pomerančová kůra 2 kávová lžička
Samokypřicí mouka 250 g
Soda jedlá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 225 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme se sodou, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme spolu máslo, cukr třtinový a po jednom-tři vejce, přidáme čokoládu, lžičku nasekané pomerančové kůry a podmáslí s vroucí vodou.
  2. Vypracujeme těsto, dáme ho do dvou vymazaných forem s pečícím papírem a pečeme je 30 minut v předehřáté troubě. 5 minut je necháme chladnout, pak je vyklopíme.
  3. Smícháme si cukr krupici, dva bílky, citronovou šťávu a necháme je rozpustit se ve vodní lázni. Pak je odstavíme a šleháme do vychladnutí.
  4. Na jednu vrstvu dortu natřeme půl krému a přiklopíme ji druhým korpusem. Zbytek krému natřeme na povrch a strany dortu a dort ozdobíme zbytkem pomerančové kůry.