Krevety na paprice
Ingredience
Bešamel |
200 ml |
Cibule |
50 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g |
Krevety tygří - loupané |
600 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Rýže dušená |
600 g |
Sýr Gruyére |
50 g |
Vývar rybí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla, nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme 1 vrchovatou lžičku mleté papriky, promícháme a až se máslo zbarví do červena, přidáme loupané krevety bez hlav, zalijeme vývarem a necháme 5 minut povařit. Přilijeme bešamel, do kterého jsme přimíchali trochu strouhaného sýru. Prohřejeme a stáhneme z ohně.
- Podáváme s dušenou rýží, do které vmícháme 2 lžíce sterilovaného hrášku.