Krevety na paprice

Ingredience


Bešamel 200 ml
Cibule 50 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 40 g
Krevety tygří - loupané 600 g
Máslo čerstvé 25 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Rýže dušená 600 g
Sýr Gruyére 50 g
Vývar rybí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla, nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme 1 vrchovatou lžičku mleté papriky, promícháme a až se máslo zbarví do červena, přidáme loupané krevety bez hlav, zalijeme vývarem a necháme 5 minut povařit. Přilijeme bešamel, do kterého jsme přimíchali trochu strouhaného sýru. Prohřejeme a stáhneme z ohně.
  2. Podáváme s dušenou rýží, do které vmícháme 2 lžíce sterilovaného hrášku.