Lilkové rolky
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
60 ml |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Lilek |
225 g |
Mozzarella |
150 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté lilky nakrájíme podélně na plátky silné asi 1,5cm. Po obou stranách je potřeme olejem a opečeme dozlatova.
- V misce smícháme omytá, na kostky nakrájená rajčata zbavená semínek, na kostičky nakrájenou mozzarellu, nasekanou bazalku a koření. Na konec každého plátku lilku naneseme lžičkou trochu směsi, lilky stočíme do rolky a urovnáme do vymazaného pekáčku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- Příprava dresinku: Na pánvi na rozehřátém oleji doměkka osmahneme rajče nakrájené na kostky. Přidáme olej, balsamico a nasucho opražené piniové oříšky. Chvíli zvolna zahříváme a podle chuti okořeníme.
- Upečené rolky urovnáme na plochou mísu a přelijeme dresinkem. Můžeme ozdobit bazalkou.