Lilkové rolky

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Olej olivový 60 ml
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Bazalka 2 polévková lžíce
Lilek 225 g
Mozzarella 150 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté lilky nakrájíme podélně na plátky silné asi 1,5cm. Po obou stranách je potřeme olejem a opečeme dozlatova.
  2. V misce smícháme omytá, na kostky nakrájená rajčata zbavená semínek, na kostičky nakrájenou mozzarellu, nasekanou bazalku a koření. Na konec každého plátku lilku naneseme lžičkou trochu směsi, lilky stočíme do rolky a urovnáme do vymazaného pekáčku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  3. Příprava dresinku: Na pánvi na rozehřátém oleji doměkka osmahneme rajče nakrájené na kostky. Přidáme olej, balsamico a nasucho opražené piniové oříšky. Chvíli zvolna zahříváme a podle chuti okořeníme.
  4. Upečené rolky urovnáme na plochou mísu a přelijeme dresinkem. Můžeme ozdobit bazalkou.