Špenátová omeleta s olivami a fetou
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Olivy černé |
2 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
60 g |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sýr Feta |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
10 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V misce smícháme vejce, nasekané oregano a pepř.
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Vše zprudka osmahneme doměkka. Přidáme omytý špenát a chvíli podusíme. Odstavíme z pánve a vmícháme vypeckované olivy, rozdrobenou fetu a rajčata.
- Pánev vrátíme na plotnu, vlijeme vaječnou směs a zvolna smažíme 10-15 minut. Okraje omelety lehce odhrnujeme od stěn pánve.
- Téměř hotovou omeletu vložíme na 5 minut pod rozpálený gril dopečeme dozlatova.
- Očištěné, rozpůlené papriky grilujeme, až slupka ztmavne. Po vychladnutí papriku oloupeme a umixujeme na pyré.
- Omeletu nakrájíme na porce a přelijeme paprikovým pyré.