Špenátová omeleta s olivami a fetou

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Olej olivový 5 polévková lžíce
Olivy černé 2 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika červená 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata sušená sterilovaná 60 g
Špenát listový čerstvý 150 g
Sýr Feta 5 polévková lžíce
Vejce slepičí 10 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme vejce, nasekané oregano a pepř.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Vše zprudka osmahneme doměkka. Přidáme omytý špenát a chvíli podusíme. Odstavíme z pánve a vmícháme vypeckované olivy, rozdrobenou fetu a rajčata.
  3. Pánev vrátíme na plotnu, vlijeme vaječnou směs a zvolna smažíme 10-15 minut. Okraje omelety lehce odhrnujeme od stěn pánve.
  4. Téměř hotovou omeletu vložíme na 5 minut pod rozpálený gril dopečeme dozlatova.
  5. Očištěné, rozpůlené papriky grilujeme, až slupka ztmavne. Po vychladnutí papriku oloupeme a umixujeme na pyré.
  6. Omeletu nakrájíme na porce a přelijeme paprikovým pyré.