Zapečené lilky s parmezánem

Zapečené lilky s parmezánem - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Lilek 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 45 g
Mozzarella 300 g
Olej slunečnicový 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová šťáva 600 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 60 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky. Obalíme je nejdříve v hladké mouce a potom ve vejcích rozšlehaných se solí a pepřem.
  2. Obalené lilky smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
  3. Na dno zapékací mísy vlijeme rajčatovou šťávu, pokračujeme plátky lilku, nastrouhaným parmezánem, lístky bazalky a plátky mozzarelly. Postup opakujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří omáčka a sýr, který osolíme a opepříme.
  4. Mísu postavíme na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 30 minut.
  5. Podáváme horké, ozdobené lístky bazalky.