Zapečené lilky s parmezánem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Lilek |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
45 g |
Mozzarella |
300 g |
Olej slunečnicový |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčatová šťáva |
600 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky. Obalíme je nejdříve v hladké mouce a potom ve vejcích rozšlehaných se solí a pepřem.
- Obalené lilky smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- Na dno zapékací mísy vlijeme rajčatovou šťávu, pokračujeme plátky lilku, nastrouhaným parmezánem, lístky bazalky a plátky mozzarelly. Postup opakujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří omáčka a sýr, který osolíme a opepříme.
- Mísu postavíme na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 30 minut.
- Podáváme horké, ozdobené lístky bazalky.