Domácí drůbeží paštika s houbami
Ingredience
Houby čerstvé |
200 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Krůtí maso |
250 g |
Kuřecí prsa |
250 g |
Olivy nakládané |
75 g |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2.5 dl |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuřecí a krůtí maso bez kůže nakrájíme na kostičky, přilijeme 1 dl smetany a v mixéru maso rozmixujeme. Pak masovou hmotu dáme do mísy, přidáme k němu omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, nadrobno pokrájenou cibuli, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
- Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém másle podusíme houby doměkka, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
- Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové hmoty. Potom rozložíme houby, na ně poskládáme nakládané zelené olivy (bez pecky) a vše zakryjeme druhou polovinou masové hmoty. Vrch přikryjeme papírem na pečení a pevně uzavřeme alobalem. Formu ponoříme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C asi 50 minut.
- Upečenou paštiku nacháme vychladnout, vyklopíme ji a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.