Domácí drůbeží paštika s houbami

Ingredience


Houby čerstvé 200 g
Kmín drcený 2 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Krůtí maso 250 g
Kuřecí prsa 250 g
Olivy nakládané 75 g
Pepř bílý 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 2.5 dl
Sůl 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuřecí a krůtí maso bez kůže nakrájíme na kostičky, přilijeme 1 dl smetany a v mixéru maso rozmixujeme. Pak masovou hmotu dáme do mísy, přidáme k němu omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, nadrobno pokrájenou cibuli, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
  2. Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém másle podusíme houby doměkka, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
  3. Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové hmoty. Potom rozložíme houby, na ně poskládáme nakládané zelené olivy (bez pecky) a vše zakryjeme druhou polovinou masové hmoty. Vrch přikryjeme papírem na pečení a pevně uzavřeme alobalem. Formu ponoříme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C asi 50 minut.
  4. Upečenou paštiku nacháme vychladnout, vyklopíme ji a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.