Krůtí paštika s hráškovými lusky
Ingredience
Chřest zelený |
6 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hrachové lusky |
150 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
5 dl |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2.5 dl |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí prsa omyjeme, pokrájíme na malé kostky, dáme do mixeru, přidáme 1 dl smetany a rozmixujeme. Poté rozmixované maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, 1 lžíci drobně pokrájené petrželky a vše důkladně promícháme.
- Mladé zelené hráškové lusky očistíme a povaříme v mírně osolené vodě jen 5 minut. Potom je z vody vyndáme sítkem. Ještě očistíme zelený chřest, mladou mrkev a v mírně osolené a oslazené vodě povaříme asi 6 minut. Potom všechnu zeleninu scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme odkapat.
- Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové směsi. Na ni rozložíme po délce celé hráškové lusky, chřest a mrkev. Na zeleninu rozetřeme druhou polovinu masové směsi, povrch uhladíme, zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu položíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 50 minut při 200 °C.
- Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky. Paštiku podáváme nakrájenou až druhý den.