Sýr naložený s provensálskými bylinkami
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička sušená |
2 ks |
Estragon |
1 ks |
Olej olivový |
150 ml |
Oregano čerstvé |
1 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Šalotka |
4 ks |
Saturejka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Romadur 40% |
450 g |
Tymián čerstvý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si uzavíratelnou sklenici.
- Romadúr nakrájíme na větší kostky, česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, šalotky nakrájíme na kolečka. Vše promícháme a vložíme do sklenice.
- Sušené chilli papričky důkladně rozemneme a přidáme k sýru.
- Opláchneme rozmarýn, saturejku, tymián, oregano a estragon. Okapané bylinky najemno nasekáme a nasypeme do nádoby se sýrem.
- Sýr zalijeme olivovým olejem a necháme uležet alespoň 2 dny. V průběhu této doby několikrát obsah sklenice protřepeme.
- Před podáváním osolíme.