Ovčí sýr nakládaný s paprikou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Kmín římský |
1 špetka |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
120 ml |
Paprika zelená |
2 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
430 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovčí sýr nakrájíme na kostky o průměru asi 2 cm. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Ocet rozmícháme s olivovým olejem.
- Oloupané stroužky česneku i opláchnutý koriandr a petrželovou nať nasekáme najemno. Promícháme s paprikou, kmínem a solí, a poté vmícháme do směsi oleje a octa.
- Do připravené marinády klademe kostky ovčího sýra a necháme uležet v chladničce asi 12 hodin.