Francouzská kuřecí paštika se zeleninou
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Hrášek |
150 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Mrkev kořen |
4 ks |
Ořechy vlašské |
75 g |
Pepř bílý |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 dl smetany. Rozmixované maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přilijeme 2 dl smetany, přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájenou cibuli šalotku a směs dobře promícháme.
- Mrkev oškrabeme, omyjeme, podélně nakrájíme na tenké plátky, které povaříme 5 minut v osolené vodě. Mrkev sítkem vyndáme a necháme vychladnout. V téže osolené vodě povaříme jen 1 minutu mladé fazolové lusky a hrášek. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout.
- Paštikovou formu vyložíme alobalem, plátky mrkve poskládáme těsně vedle sebe, na dno dáme hrášek a na něj polovinou masové směsi. Navrch po celé délce poskládáme vlašské ořechy, které zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Na vrstu ořechů naskládáme podélně fazolové lusky, vše zakryjeme plátky mrkve a pevně uzavřeme alobalem. Formu dáme do hlubokého pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 160 °C cca 50 minut.
- Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.
- Plátky paštiky podáváme s hlávkovým salátem.