Francouzská kuřecí paštika se zeleninou

Ingredience


Fazolové lusky zelené 150 g
Hrášek 150 g
Kuřecí prsa 500 g
Mrkev kořen 4 ks
Ořechy vlašské 75 g
Pepř bílý 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Šalotka 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Sůl 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 dl smetany. Rozmixované maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přilijeme 2 dl smetany, přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájenou cibuli šalotku a směs dobře promícháme.
  2. Mrkev oškrabeme, omyjeme, podélně nakrájíme na tenké plátky, které povaříme 5 minut v osolené vodě. Mrkev sítkem vyndáme a necháme vychladnout. V téže osolené vodě povaříme jen 1 minutu mladé fazolové lusky a hrášek. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout.
  3. Paštikovou formu vyložíme alobalem, plátky mrkve poskládáme těsně vedle sebe, na dno dáme hrášek a na něj polovinou masové směsi. Navrch po celé délce poskládáme vlašské ořechy, které zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Na vrstu ořechů naskládáme podélně fazolové lusky, vše zakryjeme plátky mrkve a pevně uzavřeme alobalem. Formu dáme do hlubokého pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 160 °C cca 50 minut.
  4. Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.
  5. Plátky paštiky podáváme s hlávkovým salátem.