Těstovinové nudle s kuřetem a hříbky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Houby sušené |
40 g |
Kuřecí stehna |
350 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny Pappardelle |
350 g |
Voda pitná |
175 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na třicet minut necháme v horké vodě namočené sušené hřiby. Poté je přecedíme a vodu si odložíme na podlití. Namočené hřiby pokrájíme.
- V silnostěnném kastrole smícháme rajčata, která jsme vidličkou rozmačkali a chilli papričku bez semen a pokrájenou. Směs vaříme asi půl hodiny, dokud nezhoustne. Poté přilijeme přecezený výluh z hub a dusíme další čtvrt hodiny.
- Na pánvi na dvou lžících oleje pět minut restujeme kuřecí stehna zbavená kůže, vykostěná a nakrájená na nudličky. Když maso zezlátne, přisypeme pokrájené hřiby a drobně posekaný česnek a ještě asi pět minut smažíme.
- V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme na mísu, zakápneme zbylým olejem a necháme na teple.
- Orestované maso smícháme s omáčkou z rajčat, osolíme, opepříme. Směs vmícháme do těstovin. Ihned podáváme ozdobené posekanou petrželovou natí.