Těstovinové nudle s kuřetem a hříbky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Houby sušené 40 g
Kuřecí stehna 350 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Těstoviny Pappardelle 350 g
Voda pitná 175 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na třicet minut necháme v horké vodě namočené sušené hřiby. Poté je přecedíme a vodu si odložíme na podlití. Namočené hřiby pokrájíme.
  2. V silnostěnném kastrole smícháme rajčata, která jsme vidličkou rozmačkali a chilli papričku bez semen a pokrájenou. Směs vaříme asi půl hodiny, dokud nezhoustne. Poté přilijeme přecezený výluh z hub a dusíme další čtvrt hodiny.
  3. Na pánvi na dvou lžících oleje pět minut restujeme kuřecí stehna zbavená kůže, vykostěná a nakrájená na nudličky. Když maso zezlátne, přisypeme pokrájené hřiby a drobně posekaný česnek a ještě asi pět minut smažíme.
  4. V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme na mísu, zakápneme zbylým olejem a necháme na teple.
  5. Orestované maso smícháme s omáčkou z rajčat, osolíme, opepříme. Směs vmícháme do těstovin. Ihned podáváme ozdobené posekanou petrželovou natí.