Dušený fenykl s černými olivami
Ingredience
Fenykl čerstvý |
250 g |
Olej olivový |
48 ml |
Olivy černé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
5 g |
Vývar drůbeží |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule fenyklu zbavíme tuhých, svrchní listů a zelených částí. Rozčtvrtíme je a dáme smažit na rozpálený olej.
- Smažíme 10 minut, poté otočíme a necháme smažit dalších 5 minut. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme tymián a olivy. Přiklopíme poklicí a necháme 30 minut povařit.
- Hotová omáčka má sirupovitou konzistenci a kalnou barvu.
- Servírujeme teplé, posypané nasekanou petrželí.