Dušený fenykl s černými olivami

Ingredience


Fenykl čerstvý 250 g
Olej olivový 48 ml
Olivy černé 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 5 g
Vývar drůbeží 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule fenyklu zbavíme tuhých, svrchní listů a zelených částí. Rozčtvrtíme je a dáme smažit na rozpálený olej.
  2. Smažíme 10 minut, poté otočíme a necháme smažit dalších 5 minut. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme tymián a olivy. Přiklopíme poklicí a necháme 30 minut povařit.
  3. Hotová omáčka má sirupovitou konzistenci a kalnou barvu.
  4. Servírujeme teplé, posypané nasekanou petrželí.