Makedonská směs s majonézou
Ingredience
Brukev řepka |
150 g |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Hrášek |
100 g |
Majonéza |
200 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev a brukev oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Fazolové lusky zbavíme vláken a pokrájíme na menší kousky.
- Hrášek vyloupeme z lusků a necháme 3 minuty zprudka vařit. Poté vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Stejným způsobem uvaříme i zbytek zeleniny, každý druh zvlášť.
- Uvařenou zeleninu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme dle chuti.
- Směs je určena k rychlé konzumaci. Podáváme zdobené majonézou a vařenými vajíčky.