Smetanový krém s ovocem

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 140 g
Jahody zahradní 200 g
Maliny 150 g
Mascarpone 85 g
Máta 2 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovoce omyjeme a několik kousků necháme na ozdobu. Zbylé ovoce rozmixujeme s cukrem a potom protřeme sítem. Do pyré vmícháme citronovou šťávu.
  2. Mascarpone rozetřeme a zlehka smícháme s ušlehanou smetanou. Přimícháme i polovinu ovocného pyré.
  3. Zbylé pyré rozdělíme do sklenic a navrch naneseme smetanovou směs. Ozdobme ovocem a lístky máty.
  4. Před podáváním necháme dezert několik hodin v chladničce.