Hrášek po francouzsku
Ingredience
Cibule perlová |
60 g |
Cukr krupice |
12 g |
Hrášek |
500 g |
Kerblík |
6 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Salát hlávkový |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
6 g |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibulky oloupeme, salát pokrájíme na proužky a společně s hráškem vysypeme do hrnce.
- Přidáme koření, máslo, cukr a sůl,opepříme a přilijeme 150ml studené vody.
- Za občasného míchání přivedeme k varu a necháme 30 minut dusit.
- Před podávání vyjmeme koření a dochutíme dle potřeby. Servírujeme posypané nasekaným kerblíkem.