Hrášek po francouzsku

Ingredience


Cibule perlová 60 g
Cukr krupice 12 g
Hrášek 500 g
Kerblík 6 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 6 g
Salát hlávkový 40 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 6 g
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibulky oloupeme, salát pokrájíme na proužky a společně s hráškem vysypeme do hrnce.
  2. Přidáme koření, máslo, cukr a sůl,opepříme a přilijeme 150ml studené vody.
  3. Za občasného míchání přivedeme k varu a necháme 30 minut dusit.
  4. Před podávání vyjmeme koření a dochutíme dle potřeby. Servírujeme posypané nasekaným kerblíkem.