Opečené bagetky se sardelovou pomazánkou

Ingredience


Bageta 200 g
Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 150 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sardelové řezy 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sardelové řezy nakrájíme na drobné kousky, rozmícháme s česnekem a utřeme s máslem.
  2. Bagety nakrájíme na plátky a potřeme je pomazánkou. Potřené plátky klademe na plech a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C 6-8 minut.
  3. Ovčí sýr nastrouháme najemno. Opečené plátky bagety posypeme sýrem a pokapeme olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme a dáme zapéct na další 3 minuty.
  4. Opečené obložené plátky ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.