Opečené bagetky se sardelovou pomazánkou
Ingredience
Bageta |
200 g |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
150 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sardelové řezy |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Sardelové řezy nakrájíme na drobné kousky, rozmícháme s česnekem a utřeme s máslem.
- Bagety nakrájíme na plátky a potřeme je pomazánkou. Potřené plátky klademe na plech a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C 6-8 minut.
- Ovčí sýr nastrouháme najemno. Opečené plátky bagety posypeme sýrem a pokapeme olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme a dáme zapéct na další 3 minuty.
- Opečené obložené plátky ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.