Zapékané mrkvové pyré

Ingredience


Brambory 300 g
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 600 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a brambory očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
  2. Poté necháme uvařit doměkka v osolené vodě.
  3. Uvařenou zeleninu rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit.
  4. Do zchladlého pyré vmícháme smetanu, vejce, muškátový oříšek, pepř a sůl.
  5. Takto připravenou směsí plníme zapékací mističky, vytřené rozpuštěným máslem, cca 1cm pod okraj.
  6. Formičky necháme ve vodní lázni, přikryté máslem pomazaným alobalem, pečeme 25 minut při 180°C.