Polévka z tykve s obilnými klíčky

Ingredience


Máslo čerstvé 10 g
Mléko polotučné 1000 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pšeničné klíčky 50 g
Sůl 1 špetka
Tykev 1000 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tykev oloupeme, zbavíme vláken a semen. Získanou dužinu pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vroucí, osolené vody.
  2. Uvařenou tykev necháme dobře okapat, poté jí v misce pomocí vidličky rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko.
  3. Rozmačkanou tykev dáme vařit až do konzistence husté polévky. Osolíme a opepříme.
  4. Do hotové polévky přisypeme pokrájené obilné klíčky.
  5. Polévku servírujeme v míse s kouskem másla na dně, posypanou sekanou petrželí a obilnými klíčky.