Polévka z tykve s obilnými klíčky
Ingredience
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko polotučné |
1000 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pšeničné klíčky |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Tykev |
1000 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tykev oloupeme, zbavíme vláken a semen. Získanou dužinu pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vroucí, osolené vody.
- Uvařenou tykev necháme dobře okapat, poté jí v misce pomocí vidličky rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko.
- Rozmačkanou tykev dáme vařit až do konzistence husté polévky. Osolíme a opepříme.
- Do hotové polévky přisypeme pokrájené obilné klíčky.
- Polévku servírujeme v míse s kouskem másla na dně, posypanou sekanou petrželí a obilnými klíčky.