Dušené hřiby po baskicku
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Hříbky čerstvé |
500 g |
Olej stolní |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné hřiby pokrájíme na větší kousky. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželí. Olej necháme rozehřát na pánvi, přisypeme houby a trochu směsi česneku s petrželí. Dusíme na mírném ohni. Jakmile houby pustí přebytečnou vodu, zvýšíme teplotu a necháme jí odpařit.
- Poté vmícháme zbytek petržele a česneku, osolíme a opepříme.
- Servírujeme s pečivem jako předkrm.