Dušené hřiby po baskicku

Dušené hřiby po baskicku - obrázek

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Hříbky čerstvé 500 g
Olej stolní 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné hřiby pokrájíme na větší kousky. Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželí. Olej necháme rozehřát na pánvi, přisypeme houby a trochu směsi česneku s petrželí. Dusíme na mírném ohni. Jakmile houby pustí přebytečnou vodu, zvýšíme teplotu a necháme jí odpařit.
  2. Poté vmícháme zbytek petržele a česneku, osolíme a opepříme.
  3. Servírujeme s pečivem jako předkrm.