Tropické jehněčí s mangem
Ingredience
Jehněčí maso |
455 g |
Jogurt nízkotučný |
60 g |
Kurkuma |
1 špetka |
Limetka |
1 ks |
Mango |
1 ks |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 125 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- V misce nebo uzavíratelné nádobě smícháme BBB jogurt, limetkovou šťávu, kurkumu, sůl a pepř. Vmícháme jehněčí kousky a necháme na 1-2 hodiny marinovat.
- Na pánvi rozpálíme na středním plameni olivový olej, přidáme jehněčí nakrájené na kostky a restujeme 20-25 minut. Několik minut předtím než jídlo vytáhneme z pánve, přidáme kousky manga, které jsme si vypeckovali a nakrájeli na kousky. Vaříme další 2-3 minuty nebo dokud se mango neprohřeje.
- Odstavíme z plamene a podáváme.