Baklažán s kořeněným máslem ghee

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín drcený 2 kávová lžička
Kořeněné máslo Ghee 14 g
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Lilek 2 ks
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky nakrájíme na tenká kolečka. Posolíme a necháme stát v míse asi 45 minut, aby pustily šťávu. Kousky osušíme a kolečka nakrájíme na čtvrtky.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme na mírném plameni máslo a 4-5 minut restujeme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme kmín, mletý koriandr, kari a mleté chilli koření. Vmícháme lilek a potom nakrájená rajčata na kousky.
  3. Vaříme 20-25 minut, dokud není lilek hotový.