Baklažán s kořeněným máslem ghee
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Kořeněné máslo Ghee |
14 g |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Lilek |
2 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Lilky nakrájíme na tenká kolečka. Posolíme a necháme stát v míse asi 45 minut, aby pustily šťávu. Kousky osušíme a kolečka nakrájíme na čtvrtky.
- Ve velkém hrnci rozehřejeme na mírném plameni máslo a 4-5 minut restujeme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme kmín, mletý koriandr, kari a mleté chilli koření. Vmícháme lilek a potom nakrájená rajčata na kousky.
- Vaříme 20-25 minut, dokud není lilek hotový.