Kuřecí prsa po myslivecku
Ingredience
Kuřecí prsa |
400 g |
Martell cognac |
50 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Protlak rajčatový |
80 ml |
Rýže dušená |
400 g |
Šalotka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa zlehka naklepeme, posypeme solí a pepřem, obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a prsíčka na něm usmažíme dozlatova.
- Prsa vyndáme a do pánve vložíme plátky žampionů, krátce orestujeme, přidáme pokrájenou šalotku, podlijeme koňakem a vínem. Povaříme několik minut, aby se tekutina zčásti odpařila. Vmícháme rajský protlak, povaříme 1 minutu a odstavíme.
- Podáváme s dušenou rýží.