Kuřecí prsa po myslivecku

Ingredience


Kuřecí prsa 400 g
Martell cognac 50 ml
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Protlak rajčatový 80 ml
Rýže dušená 400 g
Šalotka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
Žampiony čerstvé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa zlehka naklepeme, posypeme solí a pepřem, obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a prsíčka na něm usmažíme dozlatova.
  2. Prsa vyndáme a do pánve vložíme plátky žampionů, krátce orestujeme, přidáme pokrájenou šalotku, podlijeme koňakem a vínem. Povaříme několik minut, aby se tekutina zčásti odpařila. Vmícháme rajský protlak, povaříme 1 minutu a odstavíme.
  3. Podáváme s dušenou rýží.