Telecí kotlety na selský způsob
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
200 g |
Bujón hovězí |
300 ml |
Cibulka jarní |
50 g |
Hrášek |
50 g |
Karotka |
100 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Šalotka |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kotlety |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety posypeme solí, pepřem a naklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kotlety a zprudka opečeme.
- Maso vyndáme z pánve a do téže pánve nalijeme bujón, přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku, šalotku, karotku, pokrájené brambory a hrášek. Přidáme bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a vmícháme ještě 1 lžíci másla. Podusíme 5 minut.
- Do hrnce vložíme kotlety, zalijeme zeleninou z pánve a dusíme spolu ještě 10 minut.