Zapečený lilek s mozzarellou

Ingredience


Italská bylinková omáčka 400 g
Lilek 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Mozzarella 300 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Želé rybízové 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Plátky lilku trochu namočíme a obalíme v mouce.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a plátky lilku na něm opečeme z obou stran asi 2 minuty po každé straně. Potom lilky opepříme a osolíme bylinkovou solí.
  3. Rozpálíme troubu na 200 stupňů Celsia a plátky lilku dáme do zapékací misky. Bylinkovou omáčku smícháme s rybízovým želé a zahříváme, dokud se želé nerozpustí. Omáčkou zalijeme lilky, obložíme mozzarellou nakrájenou na plátky a dáme na 15 minut zapéct do trouby, dokud není sýr zlatavý.