Zapečený lilek s mozzarellou
Ingredience
Italská bylinková omáčka |
400 g |
Lilek |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Mozzarella |
300 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Želé rybízové |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Plátky lilku trochu namočíme a obalíme v mouce.
- Na pánvi rozpálíme olej a plátky lilku na něm opečeme z obou stran asi 2 minuty po každé straně. Potom lilky opepříme a osolíme bylinkovou solí.
- Rozpálíme troubu na 200 stupňů Celsia a plátky lilku dáme do zapékací misky. Bylinkovou omáčku smícháme s rybízovým želé a zahříváme, dokud se želé nerozpustí. Omáčkou zalijeme lilky, obložíme mozzarellou nakrájenou na plátky a dáme na 15 minut zapéct do trouby, dokud není sýr zlatavý.