Zapečené bifteky
Ingredience
Brambory |
300 g |
Bujón hovězí |
300 ml |
Cibule |
20 g |
Hovězí kýta |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na slabší plátky, očištěné brambory na kolečka.
- Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
- Do kulaté formy na dorty vložíme plátky masa, zakapeme rozpuštěným máslem a na maso poklademe kolečka cibule a brambor po celé ploše. Ještě trochu osolíme, zalijeme bujónem, zakryjeme alobalem, který na 4 místech propíchneme a dáme do trouby.
- Pečeme na mírném ohni 2 hodiny.