Zapečené bifteky s ledvinkami

Ingredience


Bujón hovězí 300 ml
Cibule 30 g
Hovězí kýta 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí ledviny 300 g
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na plátky, posypeme solí, pepřem a trochu naklepeme.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, petrželku posekáme. Ledvinky nakrájíme na slabé plátečky.
  3. Kulatou formu na dorty vymažeme máslem, na dno položíme plátky masa, na ně kolečka cibule a petrželku. Po celé ploše masa položíme plátečky ledvinek a nakonec plátky žampionů. Podlijeme bujónem, zakryjeme alobalem, propíchneme na 4 různých místech a vložíme do trouby. Pečeme 2 hodiny.