Zapečené bifteky s ledvinkami
Ingredience
Bujón hovězí |
300 ml |
Cibule |
30 g |
Hovězí kýta |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí ledviny |
300 g |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na plátky, posypeme solí, pepřem a trochu naklepeme.
- Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, petrželku posekáme. Ledvinky nakrájíme na slabé plátečky.
- Kulatou formu na dorty vymažeme máslem, na dno položíme plátky masa, na ně kolečka cibule a petrželku. Po celé ploše masa položíme plátečky ledvinek a nakonec plátky žampionů. Podlijeme bujónem, zakryjeme alobalem, propíchneme na 4 různých místech a vložíme do trouby. Pečeme 2 hodiny.