Caesarův salát
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
4 plátek |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
10 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát římský |
2 ks |
Sardelové řezy |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát očistíme, opláchneme a větší listy natrháme na menší kousky. Z toastů odkrojíme kůrku a střídky nakrájíme na kostky.
- Na pánvi rozpustíme máslo a kostky toastů dozlatova opečeme na tzv. krutony. Po opečení je odložíme stranou a necháme vychladnout.
- Oloupeme česnek, pokrájíme ho nahrubo a se sardelemi, vejcem, citronovou šťávou, hořčicí a worcesterskou omáčkou dáme do mixéru.
- Suroviny mixujeme na nižší stupeň a postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne dresink. Osolíme a opepříme.
- Salát dáme do mísy, promícháme s dresinkem, ozdobíme krutony a posypeme strouhaným parmezánem.