Caesarův salát

Caesarův salát - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 4 plátek
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Hořčice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 10 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát římský 2 ks
Sardelové řezy 6 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát očistíme, opláchneme a větší listy natrháme na menší kousky. Z toastů odkrojíme kůrku a střídky nakrájíme na kostky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a kostky toastů dozlatova opečeme na tzv. krutony. Po opečení je odložíme stranou a necháme vychladnout.
  3. Oloupeme česnek, pokrájíme ho nahrubo a se sardelemi, vejcem, citronovou šťávou, hořčicí a worcesterskou omáčkou dáme do mixéru.
  4. Suroviny mixujeme na nižší stupeň a postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne dresink. Osolíme a opepříme.
  5. Salát dáme do mísy, promícháme s dresinkem, ozdobíme krutony a posypeme strouhaným parmezánem.