Chřest s máslem a strouhankou
Ingredience
Chřest bílý |
1 kg |
Máslo čerstvé |
80 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvý chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Pomocí nitě svážeme chřest do snopečků a vaříme 20 minut v osolené vodě se špetkou cukru. Uvařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Odstraníme nit a rozložíme na horkém talíři.
- Strouhanku osolíme, přidáme špetku muškátu, osmažíme na másle a nalijeme na chřest.
- Hotový pokrm sypeme sekanou šunkou a petrželovou natí.