Chřest s máslem a strouhankou

Ingredience


Chřest bílý 1 kg
Máslo čerstvé 80 g
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Strouhanka 50 g
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Pomocí nitě svážeme chřest do snopečků a vaříme 20 minut v osolené vodě se špetkou cukru. Uvařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Odstraníme nit a rozložíme na horkém talíři.
  2. Strouhanku osolíme, přidáme špetku muškátu, osmažíme na másle a nalijeme na chřest.
  3. Hotový pokrm sypeme sekanou šunkou a petrželovou natí.