Čokoládové bonbony s mandlemi po italsku
Ingredience
Čokoláda hořká |
180 g |
Čokoláda mléčná |
50 g |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Hrozinky |
20 g |
Likér pomerančový |
40 ml |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 1450 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Do rozpuštěné hořké čokolády ve vodní lázni vmícháme likér, máslo a až se rozehřejí, vložíme i cukr, hrozinky a mleté mandle. Vzniklou hmotu necháme 1 den v ledničce uležet.
- Poté z ní vytvoříme kuličky, obalíme je v nastrouhané mléčné čokoládě a vložíme je do papírových košíčků.