Smažené kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 600 g
Med včelí 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Ocet Sherry 1 kávová lžička
Olej olivový 8 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omáčku si připravíme tak, že v misce rozmícháme med s hořčicí a sherry octem. Necháme stranou odležet.
  2. Plátky kuřete omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm. Osolíme a opepříme.
  3. V další misce rozšleháme vejce, vložíme kousky masa a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku a opět promícháme tak, aby se kuřecí kousky celé obalily, a aby těstíčko neteklo.
  4. Obalované kousky kuřete smažíme na rozehřátém olivovém oleji 15-20 minut dozlatova ze všech stran. Osmažené maso ještě jednou ochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme s miskou omáčky, do které maso namáčíme.