Smažené kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
600 g |
Med včelí |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Ocet Sherry |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omáčku si připravíme tak, že v misce rozmícháme med s hořčicí a sherry octem. Necháme stranou odležet.
- Plátky kuřete omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm. Osolíme a opepříme.
- V další misce rozšleháme vejce, vložíme kousky masa a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku a opět promícháme tak, aby se kuřecí kousky celé obalily, a aby těstíčko neteklo.
- Obalované kousky kuřete smažíme na rozehřátém olivovém oleji 15-20 minut dozlatova ze všech stran. Osmažené maso ještě jednou ochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s miskou omáčky, do které maso namáčíme.