Smaženice z hlívy
Ingredience
Hlíva ústřičná |
800 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
6 g |
Šalotka |
50 g |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby zbavíme nečistot a pokrájíme na větší kusy. Přendáme do hrnce, zalijeme 200 ml vody a solíme. Uvedeme k varu a necháme přiklopené vařit 10 minut. Poté vodu slijeme a necháme houby dobře okapat.
- Máslo rozehřejeme na rozpálené pánvi, přidáme houby, osolíme, opepříme a houby necháme 8 minut podusit. Přidáme jemně pokrájenou cibuli a petrželku a dusíme dalších 5 minut.
- Podáváme teplé s čerstvým pečivem.