Brambory v solné krustě
Ingredience
Bobkový list |
4 špetka |
Brambory |
1500 g |
Pepř černý mletý |
5 špetka |
Sůl mořská |
4000 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pro přípravu pokrmu vybereme hezké a nepoškozené brambory, které pečlivě vydrbeme kartáčkem.
- Smícháme sůl s bylinkami a kořením. Na dno zapékací nádoby přesypeme cca 3 cm této směsi. Na sůl naskládáme připravené brambory, které se nesmí navzájem dotýkat.
- Zasypeme zbytkem soli tak, aby byly brambory zcela zakryté.
- Pečeme při 190 °C cca 2 hodiny.
- Při pečení se ze soli stane tvrdá krusta, kterou budeme muset rozbít kladívkem.
- Brambory se skvěle hodí jako příloha k pečenému kuřeti či rybě.