Brambory v solné krustě

Brambory v solné krustě - obrázek

Ingredience


Bobkový list 4 špetka
Brambory 1500 g
Pepř černý mletý 5 špetka
Sůl mořská 4000 g
Tymián čerstvý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pro přípravu pokrmu vybereme hezké a nepoškozené brambory, které pečlivě vydrbeme kartáčkem.
  2. Smícháme sůl s bylinkami a kořením. Na dno zapékací nádoby přesypeme cca 3 cm této směsi. Na sůl naskládáme připravené brambory, které se nesmí navzájem dotýkat.
  3. Zasypeme zbytkem soli tak, aby byly brambory zcela zakryté.
  4. Pečeme při 190 °C cca 2 hodiny.
  5. Při pečení se ze soli stane tvrdá krusta, kterou budeme muset rozbít kladívkem.
  6. Brambory se skvěle hodí jako příloha k pečenému kuřeti či rybě.