Španělské smetanové pusinky

Ingredience


Cukr krupice 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 175 ml
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkovou trestí. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka spojíme se smetanou. Postupně přisypáváme mouku a vmícháme ji do směsi.
  2. Cukrářským sáčkem na máslem vymazaný plech nastříkáme asi 1 cm široké proužky těsta dál od sebe.
  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 10-12 minut dozlatova. Střed cukroví má zůstat trochu měkký.
  4. Po upečení necháme pusinky na plechu chvíli vychladnout a potom je sejmeme a necháme zcela vychladnout na mřížce.