Hovězí maso dušené na víně

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 200 g
Hovězí plec 500 g
Hovězí vývar základní 1000 ml
Hovězí žebra 500 g
Jíška instantní 15 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 10 g
Petržel kudrnka 15 g
Sůl 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 5 g
Víno červené 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
  2. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm lehce orestujeme.
  3. Do pekáče vložíme maso, orestovanou cibuli, slaninu, česnek, tymián, bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. Pečeme odkryté asi hodinu. Víno se částečně odpaří, takže přilijeme vývar, pekáč zakryjeme a dusíme další hodinu a půl.
  4. Kusy masa vyndáme z pekáče a omáčku zahustíme jíškou, povaříme dvě minuty a odstavíme.