Hovězí maso dušené na víně
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
200 g |
Hovězí plec |
500 g |
Hovězí vývar základní |
1000 ml |
Hovězí žebra |
500 g |
Jíška instantní |
15 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
10 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
5 g |
Víno červené |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 160 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli na čtvrtky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
- Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm lehce orestujeme.
- Do pekáče vložíme maso, orestovanou cibuli, slaninu, česnek, tymián, bobkový list, posekanou petrželku, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. Pečeme odkryté asi hodinu. Víno se částečně odpaří, takže přilijeme vývar, pekáč zakryjeme a dusíme další hodinu a půl.
- Kusy masa vyndáme z pekáče a omáčku zahustíme jíškou, povaříme dvě minuty a odstavíme.