Hovězí guláš maďarský
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Hovězí kližka |
1000 g |
Mouka polohrubá |
25 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
300 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny vařené (průměr) |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
- Přidáme hovězí maso pokrájené na kostičky, osolíme, opepříme, promícháme a hrnec zakryjeme. Jakmile maso pustí šťávu, hrnec odkryjeme a občas promícháme.
- Až se šťáva odpaří a zbude v hrnci jen maso a tuk, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme moukou, necháme trochu orestovat a podlijeme horkou vodou. Nyní přidáme oloupaná a jadérek zbavená rajčata a prolisovaný česnek. Hrnec částečně zakryjeme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl.
- Podáváme s těstovinami.