Hovězí guláš maďarský

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 80 g
Hovězí kližka 1000 g
Mouka polohrubá 25 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 300 g
Sádlo škvařené 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny vařené (průměr) 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
  2. Přidáme hovězí maso pokrájené na kostičky, osolíme, opepříme, promícháme a hrnec zakryjeme. Jakmile maso pustí šťávu, hrnec odkryjeme a občas promícháme.
  3. Až se šťáva odpaří a zbude v hrnci jen maso a tuk, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme moukou, necháme trochu orestovat a podlijeme horkou vodou. Nyní přidáme oloupaná a jadérek zbavená rajčata a prolisovaný česnek. Hrnec částečně zakryjeme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl.
  4. Podáváme s těstovinami.