Kuřecí křidélka na pivě
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Kuřecí křídla |
8 ks |
Nové koření celé |
0.333333 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
350 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme marinádu. Dvě lžičky piva smícháme s bobkovým listem, polovičním množstvím tymiánu, novým kořením, pepřem a solí. Do marinády vložíme omytá a osušená kuřecí křídla a necháme za občasného obracení odležet v chladničce alespoň 2 hodiny.
- V misce smícháme olivový olej se zbylým pivem a tymiánem.
- Marinovaná křídla klademe na grilovací rošt a pokapeme připravenou směsí piva a oleje. Dochutíme solí a pepřem a pečeme dohněda asi 5 minut z každé strany.